Selülit nedir?
Vücudun çeşitli bölgelerinde ve bilhassa bacak, karın ve kalçalarda deri altındaki yağ hücrelerinin normal büyüklüklerinin 10 katına kadar genişleyip bu bölgelerde birikmesi ve yağ dokusunun gevşemesi ile deride portakal kabuğu şeklinde bir görüntüye neden olmasına selülit denir.
Selülite neden olan etkenler nelerdir ?
- Kalıtımsal nedenler
- Hormonal faktörler ve fazla kilo.
- Ağır, aşırı kalori besinlerle düzensiz ve yanlış beslenme.
- Alkol, çay, tuz, kahve ve sigaranın aşırı tüketimi.
- Hareketsiz bir yaşam, bozulmuş kan dolaşımı
- Çevreden alınan toksit maddeler.
- Karaciğer ve sindirim sistemi bozuklukları.
Selülit nasıl anlaşılır?”
Cildinizi işaret ve baş parmağınız arasında tuttuğunuzda bu bölgede çukurluk, çökme veya dalgalanma veya düzensizlik var ise bu selülit var demektir. Ayrıca selülitli bölge daha hassas bir deri bölgesidir.
Selülit kimlerde görülür ?
Bakımı yapılmayan selülit rahatsız edici estetik görüntünün dışında çatlaklara, varislere, trombozlara ve ödem veya bacaklardaki açık yaralar gibi postrombotik sendromlara neden olur.Dünya üzerinde yaşayan tüm kadınların % 85’inde hafif veya ağır derecede selülit olduğu bilim adamlarınca söylenmektedir. Buna göre hangi yaşta olursa olsun şişman veya ince bayanlar arasında selülit oluşumu açısından istatiksel olarak hiçbir fark yoktur. Ayrıca modern toplumların problemi olan selülite artık erkeklerde de sıklıkla rastlanmaktadır.
Selülit bakımı yapılmazsa ne olur ?
Bakımı yapılmayan selülit rahatsız edici estetik görüntünün dışında çatlaklara, varislere, trombozlara ve ödem veya bacaklardaki açık yaralar gibi postrombotik sendromlara neden olur.
Selülit tipleri nelerdir ?
Sert selülit : Bu tipte selülit daha çok fiziksel aktivite yönünden yoğun olan kişilerde (dansçı, atlet, sporcu gibi) görülür. Bu tipteki selülitte derin kas dokularında yağ birikimi olduğundan vücuttan atılması yumuşak selülit tipine göre daha zordur. Ayrıca bu tipte selülitin bir dezavantajı da derin dokularda olduðu için kolayca fark edilmemesidir.
Yumuşak selülit : Daha yüzeysel tabakalarada deri altında biriken selülit tipidir. Daha geniş alanlara yayılmıştır, yumuşþak ve düz yüzeylidir. Kas dokusuna kadar inmez vücuttan daha çabuk uzaklaştıralabilir.
HIGHCARE’de selülite karşı hangi metodlar kullanılmaktadır ?
Weyergans Highcare’ in modern araştırma çalışmaları neticesinde geliştirilen birbirinden farklı ancak birbirini destekleyen kan ve lenf dolaşımını arttıran cihazlarla selülit problemine çözüm bulunmaktadır.
Selülite karşı ne gibi tedbirler alınabilir ?
- Bol miktarda su (günde en az 2 Lt) içmek.
- Yeteri kadar egzersiz yapmak.
- Dengeli ve düzenli beslenmek.
- Tuz, şeker, yağ, alkol, kafein tüketimine dikkat etmek.
- Stresten mümkün olduğunca uzak durmak.
- Bol bol meyve ve sebze yemek.
- Fazla güneşte kalmamak.
- İyi ve yeterli uyku düzeni sağlamak.
- Açık havada yürüyüş (günde en az 20 Dk)